WAT MAAKT TBXS GESCHIKT VOOR HUISVESTING?

De traditionele manier van bouwen heeft haar langste tijd gehad. Prijzen op de woningmarkt rijzen de pan uit en de bouw van nieuwe woningen stagneert. Hierdoor ontstaat een groeiende vraag en noodzaak naar woon- en werkplekken die snel, aanpasbaar én duurzaam gebouwd kunnen worden.

Flexgoed in plaats van vastgoed. Deze manier van huisvesten past in een toekomstige circulaire economie. THEBOXSYSTEM is een modulair en circulair huisvestingsconcept dat zich aan kan passen aan de levensdynamiek van mensen. Stelt u zich eens voor hoe het zou zijn om te wonen in een pand dat u kunt aanpassen aan uw verschillende levensfasen en gebruikersbehoeften. Dat uw woning, op basis van THEBOXSYSTEM, kan groeien en krimpen. Er BOXEN aan toegevoegd kunnen worden of weer verwijderd kunnen worden. U bepaalt wat u nodig heeft aan ruimte en aan luxe. De identiteit van uw woning, zowel van buiten als van binnen bepaalt u ook zelf. Een keur aan beschikbare materialen en accessoires geeft elke woning een uniek karakter.

Een wereld in de toekomst vraagt niet meer om VASTGOED maar om FLEXGOED. Het gaat minder om bezit en meer om gebruik. THEBOXSYSTEM is een modulair en circulair huisvestingsconcept. Bedacht voor de wereld van de toekomst. Huisvesting met ruimte voor vandaag en morgen.

THE BOX

De basis van het huisvestingsconcept is THEBOX. De BASISBOX bestaat uit een metalen frame, een betonnen vloer en een dak. De BASISBOX wordt samengesteld (aangekleed) met panelen voor wanden, deuren, ramen, techniek voor electra, ventilatie, verwarming, koeling en innovatieve slimmigheden.

Een BOX kan van functionaliteit veranderen. Binnen- en buitenwanden kunnen verzet of helemaal veranderd worden. Een kantoor kan veranderen in een winkel en een winkel kan veranderen in een woning. Een BOX kan ook van gebouw naar gebouw circuleren.

Doordat een BOX te verwijderen of toe te voegen is, draait een BOX mee in de lifecycle van de gebruiker. In een wereld waar zuinig om gegaan dient te worden met het gebruik van grondstoffen, draagt TBXS hier ook haar ‘steentje’ aan bij. Huisvesting op basis van TBXS is daarmee niet alleen modulair maar ook circulair!

THE BOXSYSTEM

THEBOXSYSTEM is een samenstelling van BOXEN die tezamen mensen, goederen en/of arbeid kunnen huisvesten.

Huisvesting bestaat uit minimaal één BOX. In de praktijk bestaat huisvesting veelal uit drie of meer BOXEN. BOXEN zijn gemakkelijk en snel aan elkaar te koppelen. Voldoet de gekozen opstelling niet meer aan de gebruikerswensen, dan kan TBXS gemakkelijk omgevormd worden.

De missie is om veilige, energiezuinige en functionele, betaalbare huisvesting te creeren. Huisvesting onder achitectuur ontworpen, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. THEBOXSYSTEM maakt het mogelijk om een verzameling boxen snel te plaatsen, of te verplaatsen.

THE BOXCOMMUNITY

Een belangrijk kenmerk van THEBOXSYSTEM is de mogelijkheid om communities te bouwen. Een community van mensen en activiteiten. Een community kan een gebouw, een straat, een wijk of een heel dorp zijn.

De missie is om bij het creeren van huisvesting ook te streven naar een kwalitatieve duurzame samenleving. Een samenleving waarbij huisvesting bijdraagt aan alle aspecten van samen leven.

Samen leven, samen wonen.

NEDERLANDS PRODUCT

THEBOXSYSTEM is een 100% Nederlands product. De volledige productie vindt plaats in Made NB. Een oerhollands familiebedrijf met de roots in de metaalindustrie. De gebroeders Segeren, stuk voor stuk gedreven vakmensen, maken al zo’n 35 jaar producten voor bouwprojecten en industriële projecten.

Met >15 medewerkers werken zij zo ongeveer dag en nacht om het product van THEBOXSYSTEM te blijven innoveren en te perfectioneren. Aan de kwaliteitseisen wordt nooit een consessie gedaan. Goed is goed maar goed kan altijd beter.

THEBOXSYSTEM is een technologisch hoogstandje van materiaal, kennis en vakmanschap. De missie is om THE BOX door te blijven ontwikkelen. Voortdurend naar de hoogste mogelijke kwaliteit met het gebruik van zo min mogelijk grondstoffen.

PLAATSING IN 2 DAGEN

De BOXEN worden in de fabriek in Made ‘gebouwd’ en worden per vrachtwagen naar de betreffende locatie gereden. Bouwen in de fabriek geeft minder bouwafval en overlast. Daarbij is het huidige tekort aan bouwpersoneel minder een probleem en is de productietijd korter dan bij traditionele woningbouw.

Het plaatsen, afwerken en aansluiten van de nutsvoorzieningen neemt doorgaans in totaal 2 dagen in beslag.

https://www.youtube.com/watch?v=hYz4xj_myWw

THEBOX SPECIFICATIES

Wordt samengesteld uit boxen van elk 3.6 m bij 3.6 m.
Wordt op palen geplaatst. Fundering is samengesteld middels schroefpalen.
Per locatie kan dit anders zijn e.e.a. afhankelijk van sondatie.
De boxen zijn aan alle kanten koppelbaar en daarmee aan te passen aan alle woon- en leef eisen.
Elke woning wordt binnen 2 dagen geplaatst en opgeleverd.
Levert geen afvalstromen op en kan volledig worden hergebruikt.
Past in een circulair systeem.
Energie voor de woning wordt opgewekt via zonnepanelen
Beschikt over een intelligent leef- en klimaatsysteem.
Is aantrekkelijk geprijsd.

ONTWORPEN ONDER ARCHITECTUUR

Verschillende architecten, verschillende signaturen voor een eigen identiteit

Outsiders komen vaak met ideeën, die bij aanvang onmogelijk lijken. Ook het concept dat ten grondslag ligt aan THEBOXSYSTEM, is het resultaat van zo’n unieke samenwerking. De bedenkers en ontwerpers hebben geen achtergrond in woningbouw, maar zijn wél expert op het gebied van moderne leef- werk en woonbehoeften. Dit team combineerde zijn visie en radicale ideeën over wonen, leven en werken met aspecten als duurzaamheid, aanpasbaarheid en extreme eisen op het gebied van toepassingsmogelijkheden. Het resultaat is THEBOXSYSTEM.

THEBOXSYSTEM is een modulaire ‘bouwmethode’ om huisvesting mee te realiseren. Comfortabele en veilige huisvesting. Bruikbaar, betaalbaar en met een eigen identiteit. Met dit krachtige concept wordt een gebouw samengesteld. Met modules (BOXEN). Doordat de BOXEN een standaard afmeting van 3.6 x 3.6 meter hebben, zijn ze aan alle kanten koppelbaar. Legolisering in de bouw zoals wij dat noemen. De BOXEN worden prefab in de fabriek samengesteld. Hoe een gebouw, samengesteld uit een aantal BOXEN eruit komt te zien ligt aan het aantal BOXEN, de gekozen materialen en accessoires, het interieur.

THEBOX IDENTITY

Een woning, een vakantiehuis, een kantoor, een studentenhuis … met THEBOXSYSTEM zijn al deze, en meer, toepassingen mogelijk. Allemaal met hun eigen specifieke wensen en behoeften. Allemaal in een BOX dat wel, maar wel met een geheel eigen uitstraling. Door een ruime keuze in materialen en accessoires krijgt elk gebouw haar unieke karakter en identiteit.

Verschillende architecten met verschillende signaturen voor een eigen identiteit.

+31 (0) 162 - 46 09 99

info@theboxsystem.nl

Koopvaardijweg 2, 4906 CV Oosterhout